Credit nevoi personale
Legături externe

UniCredit Tiriac relanseaza creditul de consum

Dupa cateva luni negre pe piata creditelor de nevoi personale din Romania, solutiile gasite de banci pentru relansarea ofertelor proprii de produse dau primele roade. UniCredit Tiriac Bank este una dintre bancile „castigatoare” in luna iulie, bilantul la creditele de consum indicand o crestere de 50% in raport cu lunile anterioare.

De la inceputul lunii iulie, UniCredit a vandut in medie 140 de credite de consum pe zi, succesul acestor produse in randul consumatorilor datorandu-se in mare parte unei intense campanii de promovare din partea bancii.  Dovada este faptul ca anterior campaniei banca a inregistrat o scadere de 50% a numarului de credite vandute.

Intensificarea fluxului de credite de consum nu inseamna, insa, un risc mai mare pe care si-l asuma banca. „Nu ne intoarcem la creditul doar cu buletinul”, explica Gauthier van Weddingen, directorul general al UniCredit Consumer Financing IFN (UCFin). Aceasta este compania care se ocupa de procesarea dosarelor in zona creditelor de consum, produsele fiind distribuite prin reteaua teritoriala a bancii. Prin UCFin, oferta la creditele de consum este orientata catre retailul de masa, imprumuturile devenind mult mai accesibile pentru clientii cu venituri mici.

Zoltan Major, vicepresedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank, responsabil de divizia de retail, considera ca nu este vorba de o supraindatorare a populatiei, intrucat creditul de retail are o pondere foarte redusa in Romania. Pe de alta parte, in conditiile economice actuale, cresterea somajului ar insemna un nou val de restante si un nou blocaj pe piata creditelor.

Leave a Reply